Akcija "Plaza"

Uhićena jedna osoba u Tuzli: Pranje novca i prijevoz velikih količina kokaina iz Južne Amerike

Jedno lice je uhićeno zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo "Organizirani kriminal", u vezi s kaznenim djelom "Pranje novca" iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 06. 2024. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u sklopu operativne akcije "Plaza", na području Lukavca realizirali pretrese na pet lokacija, te pretres sefa u jednoj banci u Tuzli.

Tom prilikom pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem tijeku kaznenog postupka i to mobilni telefoni, gotov novac veće vrijednosti, određena dokumentacija, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela.

Jedno lice je uhićeno zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo kazneno djelo "Organizirani kriminal", u vezi s kaznenim djelom "Pranje novca" iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Operativna akcija se provodi na osnovu provedenih istražnih radnji i prikupljenih dokaza o djelovanju grupe za organizirani kriminal koja je vršila prijevoz i distribuciju opojne doge "Kokain" u velikim količinama iz zemalja Južne Amerike u zemlje Zapadne Europe i šire, te vršila pranje novca u višemilijunskim iznosima stečenog opisanim kriminalnim aktivnostima i čiji pripadnici su tijekom izvršenja kaznenih djela komunikaciju ostvarivali putem Sky ecc aplikacije.

Pretresi su izvršeni po naredbi Suda BiH i pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Tuzlanske županije.

Uhićeno lice će biti ispitano u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, a o daljem statusu lica odlučit će postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close