Tužiteljstvo

Uhićeni zbog ubojstva u Nizozemskoj

Vijesti / Crna Kronika | 16. 03. 2015. u 12:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine a na temelju zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć iz Kraljevine Nizozemske, na području BiH, u Zenici i Gradiški, uhićene su dvije osobe.

Ove osobe bit će privedene u Tužiteljstvo BiH te ispitane u okviru zamolbe kolega iz Nizozemske, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Radi se o opsežnoj istrazi koja se vodi u toj zemlji, a odnosi se na međunarodni organizirani kriminal i krijumčarenje opojnih droga, u okviru kojih je počinjeno i ubojstvo jedne osobe.

''S obzirom da su kolege iz Nizozemske došle do saznanja da se osobe uključene u ova kaznena djela, nalaze na području BiH, zatražena je pomoć Tužiteljstva BiH u njihovom lociranju, privođenju i ispitivanju'', navodi Tužiteljstvo BiH.

Tužiteljstvo BiH, održava redovite kontakte s kolegama iz partnerskih institucija u zemljama EU, s ciljem otkrivanja počinitelja kaznenih djela međunarodnog kriminala. U okviru ovih aktivnosti, tužitelji iz BiH održali su niz sastanaka s predstavnicima Kraljevine Nizozemske i pružit će svu potrebnu pomoć u rasvjetljavanju navedenih kaznenih djela.

Provedene aktivnosti rezultat su višemjesečne koordinirane suradnje, koja će se nastaviti, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close