Nove informacije

Vijesti Ummeta su smještene u SAD-u

Vijesti / Crna Kronika | 16. 11. 2015. u 17:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prijetnji koje je blog Vijesti Ummeta uputio BiH, sigurnosne agencije države su najavile kako će brzo ući u trag osobama koje stoje iza ovog portala.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je rekao za Nezavisne da je prijetnja građanima BiH koju je jučer objavio islamistički blog Vijesti Ummeta, direktna prijetnja sigurnosnim agencijama BiH.

''Danas smo ustanovili da se radi o portalu smještenom na prostoru SAD-a. Sada slijedi suradnja s institucijama SAD kako bi se identificiralo gdje i na kojem mjestu se nalazi taj portal. Prije nekoliko dana za sličan portal smo ustanovili da je sjedište na prostoru Švicarske, a prema informacijama s kojima raspolažemo portal Vijesti Ummeta lociran je na prostoru Georgie u SAD-u'', naglasio je Mektić.

Inače, Mektić se danas sastao s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova Francuske, radi razmjene informacija koje posjeduju obje agencije.

''Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Francuske danas su nam prezentirali način na koji se bore protiv terorizma, posebno kada je u pitanju izvanredna situacija, kao što je ova u kojoj se sada Pariz nalazi i razgovarali smo o zakonskom okviru za borbu protiv terorizma'', rekao je Mektić za portal 'Nezavisnih' nakon sastanka s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova Francuske u Parizu.

Govoreći o nedavnom zahtjevu Interpola za provjeru nekih osoba vezanih s terorističkim grupama, Mektić je rekao da je to uobičajeni način rada, tehničke pomoći putem i preko Interpola i da se ne tiče BiH direktno.

Istaknuo je kako za sada ne postoje saznanja da je neko iz BiH doveden u vezu s terorističkim napadom u Parizu i da nema ništa što bi se direktno ticalo BiH.

Također s predstavnicima francuskog Ministarstva unutarnjih poslova razgovarao i temi borbe protiv propagantnih islamističkih portala, kako locirati ukinuti i zabraniti njihov rad.

Mektić će u Parizu boraviti dva dana, a trebalo bi se sastati i s ministrom unutarnjih poslova Francuske i glavnim tužiteljem Pariza.

Kopirati
Drag cursor here to close