Hrvatska

Vinkovci: Četiri osobe poginule u naletu vlaka na automobil

Vijesti / Crna Kronika | 02. 11. 2014. u 14:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teška nesreća dogodila se nešto iza 13 sati na željezničko-cestovnom prijelazu Čistine između Otoka i Spačve na pruzi Vinkovci-Drenovci-državna granica. Kako je izvijestio HŽ, pod teretni vlak HŽ Carga podletio je osobni automobil. Pri tome su četiri osobe smrtno stradale, a dvije su teško ozlijeđene. Ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu u Vinkovcima.

Prema riječima mještana Otoka, radi se o obitelji Knežević i njihovom prijatelju, koji ih je iz Bošnjaka vozio u Otok, gdje su živjeli. Po podacima koje su rekli novinarima, a koje policija nije još službeno potvrdila, u automobilu su smrtno stradali 43-godišnja majka, 15-godišnji sin i 17-godišnja kćerka, a 44-godišnji otac i 10-godišnji sin teško su ozlijeđeni.

"Zaustavni put je 700 metara pri brzini od 60 kilometara na sat, kolovođa je napravio sve što je mogao", izjavio je Krunoslav Prpić regionalni direktor HŽ Infrastrukture i dodao da je strojovođa kočio 175 metara.

"Dijete je obrađeno i zbog svoje dobi i opsega ozljeda ono je upućeno u KBC Osijek na daljnju obradu, a odrasla osoba je isto tako obrađena. Oni su bili pri svijesti u kontaktu, obojica su samostalno disali", rekla je za RTL Nevenka Stojanović, anesteziologinja Opće županijske bolnice Vinkovci.

Prijelaz je osiguran cestovnim znakovima, odnosno Andrijinim križem i znakom STOP. HŽ Infrastruktura izražava duboku sućut obiteljima poginulih, stoji u priopćenju.

Nakon što je okončan policijski očevid na mjestu teške nesreće koja se danas u 13:05 sati dogodila na željezničko-cestovnom prijelazu Čistine između Otoka i Spačve, a u kojoj su četiri osobe smrtno stradale i dvije teže ozlijeđene, promet na pruzi Vinkovci-Drenovci-državna granica ponovno je uspostavljen u 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close