Prijedlog

Za službenika MVP predloženo oduzimanje putnih isprava

Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2015. u 15:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za službenika Ministarstva inozemnih poslova BiH Velida Hamidičevića, uhićenog u okviru akcije "CD".

Hamidičević se sumnjiči za 'Organizirani kriminal' u vezi sa 'Trgovinom ljudima', 'Primanje dara i drugih oblika koristi', 'Zloupotrebu položaja ili ovlaštenja' i za 'Krivotvorenje službene isprave'.

Tužiteljstvo je prioćilo da se mjere zabrane odnose na zabranu napuštanja boravišta i zabranu putovanja, kao i privremeno oduzimanje putnih isprava uz zabranu izdavanja novih, te zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak granice BiH.

Savjetnik za konzularne poslove u Veleposlanstvu u Parizu Velid Hamidičević osumnjičen je da je, zloupotrijebivši službeni položaj i ovlaštenje, omogućavao većem broju osoba da dobiju odgovarajuće dokumente za putovanje iz Francuske u BiH iako ne posjeduju državljanstvo BiH, ili im je važeću putnu ispravu oduzela francuska policija prilikom uhićenja zbog izvršenja džepnih krađa na području Pariza i šire.

Hamidičević je uhićen u srijedu u Sarajevu zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela tako što je članovima organizirane kriminalne grupe nezakonito izdavao putne listove za žrtve trgovine ljudima i za to naplaćivao između 500 i 1.200 eura.

Uhićenje su izvršili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) po nalogu Tužiteljstva BiH, u okviru rada u predmetu kodnog naziva "CD".

Kopirati
Drag cursor here to close