SNSD se oglasio

VIDEO | Zapaljena dva auta na Palama, jedan pripada sinu načelnika

Općinski odbor SNDS Pale najoštrije osuđuje vandalski čin paljenja dva automobila, od kojih je jedan u vlasništvu sina načelnika.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 06. 2024. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski odbor SNDS Pale najoštrije osuđuje vandalski čin paljenja dva automobila, od kojih je jedan u vlasništvu sina načelnika ove općine i traži od nadležnih organa da što prije otkriju počinitelje i privedu ih pravdi da se ovakvi incidenti više ne bi ponovili.

Kao stranka sa najvećim brojem odbornika u Skupštini opštine Pale, pozvali su predsjednika parlamenta da što prije zakaže vanrednu sjednicu u vezi sa sigurnosnom situacijom u općini.

Ističu da ovaj sramotni akt nasilja i destrukcije predstavlja ozbiljan napad na sigurnost i imovinu naših građana, kao i na stabilnost i mir u našoj zajednici.

"Izražavamo duboko žaljenje zbog ovog događaja i naglašavamo da su ovakvi postupci apsolutno neprihvatljivi u svakom demokratskom društvu.

Tražimo od nadležnih organa da što prije sprovedu temeljnu istragu, otkriju počinioce i privedu ih pravdi, kako bi se obezbijedilo da se ovakvi incidenti više nikada ne ponove", naveli su iz Općinskog odbora SNSD.

Apeliraju da građani Pala ostanu mirni i da ne dozvole da ih ovakvi incidenti zastraše.

"Јoš jednom, izražavamo punu podršku porodici načelnika općine Pale i svim pogođenim građanima, uz nadu da će pravda biti brzo i efikasno zadovoljena#, navodi se u priopćenju.

Općinski odbor SNSD Pale nastavit će da radi na jačanju sigurnosti i zaštiti svih sugrađana, prenosi RTRS.

Kopirati
Drag cursor here to close