Ubojstvo 24-godišnjaka

Zatraženo produženje pritvora za osumnjičene za ubojstvo trebinjskog kick-boxera

Vijesti / Crna Kronika | 27. 10. 2015. u 12:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za Miljana Ratkovića (29) i Daka Pikulu (29), koji su osumnjičeni da su zajedno sa Radovanom Andrićem (19) sudjelovali u ubojstvu kick-boxera Marka Đerića (24) u Trebinju, Specijalno tužiteljstvo RS jučer je zatražilo produženje pritvora za još tri mjeseca.

Konačnu odluku treba donijeti Vrhovni sud Republike Srpske, s obzirom na to da je ovo treći zahtjev Tužiteljstva za produženje pritvora spomenutoj dvojici osumnjičenih, piše Glas Srpske.

Razlog za novi zahtjev je bojazan od utjecaja na svjedoke i mogućnost da ometaju kazneni postupak ili unište dokaze.

Tijekom ročišta u banjalučkom Okružnom sudu branitelji Ratkovića i Pikule, Aleksandra Metlić i Milorad Ivošević, istaknuli su da smatraju da je prijedlog za produženje pritvora neosnovan. Oni tvrde da Tužiteljstvo nije ponudilo nijedan novi dokaz, pa su zatražili od suda da osumnjičene puste da se brane sa slobode.

Prvoosumnjičenom za ubojstvo Đerića, Radovanu Andriću (19), Vrhovni sud RS je u kolovozu produžio pritvor za još tri meseca.

Đerić je ubijen 24. svibnja hicima iz automatske puške ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police. Kao izvršitelji ubojstva osumnjičeni su Ratković i Andrić, dok se nekadašnji šef ureda gradonačelnika Trebinja i sin suca trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule, Dako Pikula, tereti za poticanje na ubojstvo..

Đerić je radio kao osiguranje u klubu “Merlot” i vjeruje se da je motiv ubojstva bila osveta zato što Pikuli i njegovoj supruzi nije dozvolio da uđu u klub, zbog čega su se sukobili.

Kopirati
Drag cursor here to close