Dušan Gavran

Zbog korupcije, podignuta optužnica protiv direktora BHMAC-a

Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2015. u 11:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Dušana Gavrana, direktora BHMAC-a, zbog koruptivnog kaznenog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivotvorenja službene isprave.

Tereti se da je u kolovozu 2009. godine kao direktor Centra za uklanjanje mina u BiH prekoračio granice svojih službenih ovlaštenja na način da je odobrio plan operacije deminiranja za određenu kompaniju, pri čemu je znao da je dokument krivotvoren, te je uzeo i prisvojio kovertu s novcem u iznosu od 2.000 KM i time stekao protupravnu imovinsku korist.

Prema navodima optužnice, on je u svibnju 2012. godine, određenoj humanitarnoj organizaciji izdao akt kojim je priznao iskustvo organizacije u operacijama čišćenja u svrhu sudjelovanja na tenderima za humanitarno deminiranje u BiH, unoseći u dokument neistinit podatak o realiziranim projektima u Republici Srbiji, pri čemu je znao da organizacija ni kao izvođač ni kao podizvođač nije nikada sudjelovala u operacijama čišćenja mina u Srbiji, čime je kao službena osoba u institucijama BiH optuženi u službenu ispravu unio neistinit podatak.

Također, tereti se da je počinio kazneno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i kazneno djelo krivotvorenje službene isprave. Optužnica će biti proslijeđena Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close