Cure detalji

Zornić i Zeljko sumnjiče se za nezakonito zapošljavanje 15 osoba

Zorniću i Zeljki se između ostalog na teret stavlja da su mimo procedura potrošili milijune maraka za javne nabavke.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 07. 2024. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Operator-Terminala Federacije Hermedin Zornić i član Uprave Slaven Zeljko sumnjiče se za nezakonito zapošljavanje najmanje 15 osoba u Operator-Terminali Federacije.

Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a potvrdio je za portal Raport da se sumnja na zloupotrebe pri zapošljavanju, javnim nabavkama i povredu ravnopravnosti pri zapošljavanju odnose na članove Uprave Terminala Hermedina Zornića i Slavena Zeljku.

Kako neslužbeno saznaje Raport, Zorniću i Zeljki se između ostalog na teret stavlja da su mimo procedura potrošili milijune maraka za javne nabavke.

Zornić i Zeljko se terete da su u javno poduzeće bez raspisivanja javnog natječaja, mimo svih procedura izvršili upošljavanja, a navodno većina uposlenih nisu ispunjavali uvjete za radna mjesta na koja su raspoređeni.

Akcija FUP-a provodi se po nalogu i pod nadzorom Tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo, pretresi se vrše zbog kaznenih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i povreda ravnopravnosti pri zapošljavanja.

''Po nalogu i pod nadzorom Tužiteljstva KS rano jutros pripadnici FUP-a započeli su pretrese u gospodarskom društvu Operator- Terminali FBiH zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i povreda ravnopravnosti pri zapošljavanju'', priopćila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

Kopirati
Drag cursor here to close