Počelo obilježavanje

20. godina od obnove Starog mosta - Cvijeće za žrtve rata i svečana večera mira

U okviru Konferencije, u ponedjeljak, 22. srpnja u večernjim satima za visoke dužnosnike i sudionike priređen je kulturni performans i bacanje cvijeća sa Starog mosta za sve žrtve svih ratova.
Vijesti / Flash | 22. 07. 2024. u 21:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Bosne i Hercegovine u povodu obilježavanja 20. obljetnice obnove Starog mosta u Mostaru organizira prvu Međunarodnu konferenciju "MOSTAR 2024: Dijalog za budućnost" koja se održava u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. srpnja.

Foto: Bljesak.info / Počelo obilježavanje obljetnice obnove Starog mosta

Uoči mirovne večere, koja se održava na terasi Centra za mir i multietničku suradnju Mostar, upriličen je performans u kojem su domaći i međunarodni sudionici konferencije simbolično bacili cvijeće u Neretvu, a održani su i počasni skokovi sa Starog mosta u Mostaru.

U sklopu svečane večere mira dodijelit će se nagrade ''Mostar Peace Connection''.

Foto: Bljesak.info / Počelo obilježavanje obljetnice obnove Starog mosta

Inače, međunarodna konferencija "MOSTAR 2024: Dijalog za budućnost" predstavlja priliku za promoviranje pomirenja i suživota kroz isticanje Starog mosta i Starog grada Mostara kao simbola multikulturalizma i mirnog suživota, te poticanje dijaloga o pomirenju i saradnji.

U organizaciji obilježavanja 20. obljetnice obnove Starog mosta i ove konferencije, pored MVP BiH, sudjeluje i Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije BiH, Grad Mostar, uz podršku Ujedinjenih naroda u BiH, UNESCO-a, Svjetske banke, Centra za mir i multikulturni dijalog, te brojnih drugih partnera.

Kopirati
Drag cursor here to close