Polako

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom ne mrda s mjesta

Vijesti / Flash | 04. 03. 2016. u 13:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je prihvatila Izvještaj o radu i financijsko­materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za razdoblje od 2.6. do 31.12.2015. godine, koji će uputiti Parlamentu FBiH na razmatranje i usvajanje.

Agencija je, u okviru svojih zakonskih ovlasti, obveza i izvršavanja povjerenih poslova, u 2015. godini planirala nekoliko strateških ciljeva, kao što su uspostavljanje uvjeta za rad i preuzimanje i upravljanje preuzetom imovinom, razvijanje odgovarajuće metodologije za prikupljanje podataka, statističkih izvještaja i drugih informacija potrebnih za provođenje stručnih analiza iz nadležnosti Agencije, priopćeno je iz Vlade Federacije.

Bilo je planirano i uspostavljanje suradnje s drugim nadležnim institucijama s ciljem obuke državnih i policijskih službenika i nositelja pravosudnih funkcija iz oblasti financijskih istraga i oduzimanja imovinske koristi pribavljene kaznenim djelom.

''S obzirom na to da je ovo bila prva godina djelovanja Agencije, provedene su nužne radnje za njezin zakonit rad. U tom cilju Agencije je registrirana u Federalnom zavodu za statistiku i Poreskoj upravi, izrađen je pečat, otvoren račun, uspostavljena mobilna, telefonska i internet komunikacija i aktivirana web stranica. Za osiguravanje prostora za rad, Vlada FBiH je 9.7.2015. godine donijela Odluku o davanju na korištenje poslovnog prostora Federalnog zavoda za geologiju na Ilidži za privremeno sjedište Agencije. Kako taj objekt nije bio adekvatan potrebama Agencije i ne sadrži skladišni prostor, nastavljeni su razgovori o rješenju ovog pitanja, kao i davanju suglasnosti za upošljavanje određenog broja državnih službenika i namještenika'', priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close