Sipa

Akcija 'Damask': Još dvije osobe predane Tužiteljstvu BiH

Vijesti / Flash | 20. 02. 2015. u 14:49 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec (30) dana za osumnjičene - Huseina Erdića (1981) iz Bužima, i Midhata Traku (1948) iz Zenice.

Mjera pritvora, prema osumnjičenim, predložena je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačka a) b) i c) ZKP BiH, a pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili sudionike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ponovo počiniti kazneno djelo.

Osumnjičeni su pod istragom i sumnjiče se da su počinili kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz člana 162. b) stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ-a BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama nastavlja istragu u ovom predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close