Pritvor ili zabrana

Akcija Pat: Tužiteljstvo ispitalo ''duhansku mafiju'' u BiH

Vijesti / Flash | 08. 06. 2017. u 08:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tužiteljstvu BiH okončano je isiptivanje osumnjičenih uhićenih u akciji "Pat".

Akcija je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih da su duže vremensko razdoblje kao organizirana skupina, vršili krijumčarenje cigareta i duhana.

Po nalogu Tužiteljstva BiH, u akciji policijskih djelatnika Granične policije BiH, izvršeni su pretresi na 19 lokacija u oba bh entiteta i lišen je slobode veći broj osumnjičenih.

Tijekom akcije, pronađena je i oduzeta velika količina cigareta i rezanog duhana, tržišne vrijednosti blizu 200.000 KM, kao i velika količna gotovog novca, za koji se pretpostavlja da potiče od izvršenja kaznenih djela.

Tužiteljstvo BiH u proteklom periodu provelo je više akcija s policijskim i sigurnosnim agencijama, usmjerenih na borbu protiv tzv. „duhanske mafije“, u kojoj organizirane skupine izvršenjem kaznenih djela krijumčarenja velikih količina duhana, stiču enormnu nezakonitu imovinsku korist, te nanose veliku štetu proračunu BiH, te na taj način i svim bh. građanima.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane za osumnjičene, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close