Karaula

Aktiviralo se klizište kod Kaknja - Proglašeno stanje nesreće

Vijesti / Flash | 09. 03. 2017. u 13:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski stožer Civilne zaštite Kakanj usvojio je na hitnoj sjednici Odluku o proglašenju stanja nesreće na ograničenom području, te mjerama koje treba poduzeti u ovoj situaciji, nakon pojave klizišta na lokalitetu Malješ, iznad regionalnog puta kod skretanja za Karaulsko Polje, priopćeno  je iz Općine Kakanj.

U cilju preventivne zaštite stanovništva koje živi u podnožju lokaliteta na kojem se pojavilo klizište, odlučeno je da se izvrši iseljavanje 13 domaćinstava iz devet stambenih objekata i dva druga objekta (ukupno 50 osoba).

Na teren je odmah izašao geolog na osnovu čijeg će nalaza biti poduzete interventne mjere angažiranjem mehanizacije s ciljem rasterećenja klizišta, te smanjenja ili otklanjanja sigurnosnog rizika.

Općinski stožer civilne zaštite Kakanj je naredio da se ukloni sve što predstavlja opterećenje na mjestu gdje je locirano čelo klizišta.

U trenutku aktiviranja klizišta tri veća kamena su udarila u stambene objekte na kojima je nastala manja materijalna šteta na fasadi. Obitelji će se smjestiti kod rodbine, a Služba civilne zaštite će svim obiteljima pružiti pomoć.

Na terenu su kakanjski vatrogasci i policija, a u pripravnosti su i ekipe za pružanje hitne medicinske pomoći.

 

Kopirati
Drag cursor here to close