teroristi u tirani

Albanci eksplozivom na poslovni objekt ministra unutarnjih poslova

Vijesti / Flash | 10. 02. 2015. u 14:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvije eksplozije, u kojima je cilj bila ljekarna albanskog ministra unutarnjih poslova, a u drugoj stan dužnosnika policije, koje su se dogodile u utorak ujutro u Tirani, nije bilo žrtava, a premijer Edi Rama ih je okvalificirao kao "teroristička" djela.

Rama je osudio "teroristička djela s ciljem zastrašivanja obitelji ministra unutarnjih poslova Saimira Tahirija", reagirajući na ove događaje.

''Dužnosnici će brzo otkriti i izvesti pred lice pravde odgovorne'', dodao je Rama.Prva eksplozija se dogodila u 01.00 sati po srednjoeuropskom vremenu i oštetila je ljekarnu u glavnom albanskom gradu koja pripada porodici Tahirija, navela je policija u priopćenju.

Druga eksplozija, koja se dogodila gotovo istovremeno, bila je ispred ulaza u stan jednog dužnosnika policije, dodaje isti izvor i precizira da su eksplozije uzrokovale veliku materijalnu štetu. Osim toga, policija je priopćila da je demontirala i treću eksplozivnu napravu oko 05.15 sati u blizini autobusne stanice udaljene nekoliko metara od mjesta na kojem se dogodila prva eksplozija.

Albansko tužiteljstvo je u utorak priopćilo "da je otvorilo istragu o terorističkim djelima", ne dajući druge pojedinosti o ovim događajima.

Kopirati
Drag cursor here to close