sila

Amerika pojačala špijunažu protiv Rusije

Vijesti / Flash | 15. 09. 2016. u 07:43 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obavještajne službe SAD su pojačale do najvećeg stupnja od vremena Hladnog rata rad protiv Rusije, prebacivši pažnju sa terorizma na Moskvu, piše Washington post, pozivajuc´i se na izvore u obavještajnim službama.

Mobilizacija obavještajne djelatnosti SAD se vodi u sferama tajnih operacija agenata CIA, pojačan je rad Agencije za nacionalnu sigurnost u oblasti cyber-špijunaže, satelitskih sustava i drugih obavještajnih sredstava. Prema podacima izvora, SAD za to koriste resurse koji su ranije bili korišteni u antiterorističkoj djelatnosti, piše Washington post.

Izvori navode i da je jačanje obavještajne službe dio plana za obnovu moc´i SAD u isto vrijeme dok se Rusija ponovo pokazuje kao svjetska sila. Navodi se da se u posljednje dvije godine SAD suočila sa aktivnom 'agresijom' Moskve u dijelu 'aneksije Krima, miješanja u rat u Siriji i vjerojatnih hakerskih operacija protiv SAD i Europe'.

Međutim, visokopostavljeni predstavnik američke obavještajne službe je izjavio da specijalne službe SAD vec´ duže vrijeme „igraju ulogu onog koji kaska“ u konfliktu sa Rusijom. Po njegovim riječima, iako je teroristička prijetnja ozbiljna briga specijalnih službi SAD, posljednje upute Bijele kuc´e i Uprave direktora za nacionalnu obavještajnu službu premjestile su Rusiju na vrh popisa prioriteta obavještajnih službi, prenosi agencija Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close