traži se Anis A.

Berlin: Njemačka policija traga za opasnim Tunižaninom

Vijesti / Flash | 21. 12. 2016. u 14:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tunižanin Anis A. za kojim traga njemačka policija, posjeduje nekoliko putovnica i star je između 21 i 23 godine.

Odranije je poznat policiji zbog nanošenja tjelesnih ozljeda, ali protiv njega se nije mogla podići optužnica, jer je nestao i skrivao se u miljeu u kojem je mogao pronaći zaštitu.

Focus.de piše kako je ovaj mladić koristio najmanje deset imena. Potječe iz tuniskog grada Tataouine, a u kolovozu je privođen u policiju, nakon čega je opet pušten na slobodu.

Kako piše BILD, radi se o iznimno opasnoj osobi, a poznato je kako je naizmjenično boravio u pokrajini Nordrhein-Westfalen i u Berlinu.

Istražitelji su nakon terorističkog akta na božićnom marketu u Berlinu pronašli njegove dokumente u kabini kamiona kojim je izvršeno krvoproliće.

Radi se o tzv. Duldung dozvoli na njegovo ime, koja je pronađena ispod vozačeva sjedišta. Dozvola mu je izdana u mjestu Kleve (Nordrhein-Westfalen).

Iako je Anis A. pod sumnjom počinjenja ovog svirepog akta, Bild objavljuje njegovu fotografiju uz zatamnjenje dijela lica u području očiju, jer potraga za njim još uvijek nije javna.

Portal dodaje kako osumnjičeni ima dobre veze sa selafijskom zajednicom, odnosno njezinim najekstremnijim krilom. Pretpostavlja se kako mu oni pomažu pri skrivanju.

Njemačke službe - sve samo ne njemačkim stilom!

Njegov zahtjev za azil u Njemačkoj, predan u travnju ove godine, još nije obrađen do kraja, navodi Focus.

U Europu je došao 2012., prvo u Italiju, a u Njemačku je stigao najvjerojatnije u srpnju 2015., piše „Rheinische Post“.

U gradu Kleve, gdje se registrirao, naveo je kao nacionalnost - Egipćanin.

Mediji podsjećaju kako su nadležne službe stvorile čitav kaos u vezi s (ne)nadležnošću nad njim, a "Spiegel Online" navodi kako je Anis A. već bio predviđen za vraćanje iz Njemačke u svoju zemlju, zbog čega je jedno vrijeme bio smješten u centar za osobe koje čekaju na deportaciju iz Njemačke.

Kako je vladao pravi kao (ne)nadležnosti pokrajina i gradova, on je sve do sada ostao u Njemačkoj.

Nadležnim službama je postao zanimljiv još krajem prošle godine, navode mediji, a vjerovalo se kako pripada široj terorističkoj skupini koja djeluje u Njemačkoj.

Bio je povezan i s vođom selafija Abu Walaaom, koji je uhićen u studenome prošle godine. Pretpostavlja se kako je Anis A. u jednom trenutku izrazio i svoju vjernost ISIL-u, a zašto ga je policija izgubila iz vida, danas se to i mnogi policijski službenici s čuđenjem pitaju.

Kopirati
Drag cursor here to close