Tužiteljstvo BiH

Bez komentara o Orićevoj obrani sa slobode

Vijesti / Flash | 30. 03. 2016. u 07:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tužiteljstvu BiH Srni je rečeno da nemaju komentar na pitanje hoće li će za Nasera Orića, osumnjičenog za ratne zločine počinjene na području Srebrenice, biti predložen pritvor nakon što su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhitili inspektora ove agencije zbog lažnog prijavljivanja korupcije u ovom predmetu i još jednu osobu zbog otkrivanja identiteta zaštićenog svjedoka.

Iz Tužiteljstva je priopćeno da će Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjera zabrane za Mirzeta Omerovića iz Sarajeva zbog sumnje da je otkrio identitet zaštićenog svjedoka u postupku koji se vodi protiv ratnog zapovjednika muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića.

Tužiteljstvo BiH sprovodi istragu zbog postojanja osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio kazneno djelo otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhitili su prethodno višeg inspektora u Odjelu za ratne zločine ove agencije Dženanu Omerhodžić (38), osumnjičenu za kazneno djelo lažnog prijavljivanja, također u predmetu "Naser Orić".

U okviru istrage Tužiteljstva BiH, prikupljeni su dokazi da je lažno prijavila tužitelja Tužiteljstva BiH i svog kolegu inspektora u Sipi za uzimanje mita.

Orić se brani sa slobode, uz ograničeno kretanje samo na području FBiH i obavezno tjedno javljanje nadležnim policijskim službama.

On je 26. lipnja izručen BiH iz Švicarske gdje je uhićen 10. lipnja po potjernici Srbije zbog ratnih zločina počinjenih u selima oko Srebrenice.

Pred Sudom BiH u tijeku je suđenje ratnom zapovjedniku takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću, optuženim za ubojstvo trojice zarobljenih Srba 1992. godine na području Srebrenice i Bratunca.

Kopirati
Drag cursor here to close