Subverzivne grupe

Beživotna tijela u NATO uniformama pronađena u zračnoj luci u Donjecku

Vijesti / Flash | 23. 01. 2015. u 15:13 D.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Beživotna tijela u NATO uniformama i veliki broj oružja američke proizvodnje pronađeni su ispod ruševinau zračnoj luci u Donjecku na istoku Ukrajine, potvrdio je Eduard Basurin, glasnogovornik ministarstva obrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike, javila je ruska novinska agencija Tass.

''Pronašli smo beživotna tijela u NATO uniformama pod ruševinama novog terminala. Osobne stvari ukazuju da su ti ljudi bili strani državljani pod ugovorima s privatnim vojnim kompanijama koje operiraju pod maskom ukrajinskih subverzivnih grupa'', rekao je Basurin.

Basurin je dodao da su tijekom pregleda zgrade zračne luke u Donjecku, našli i veliku količinu američkog vatrenog oružja, pušaka i ručnih minobacača, opreme i komunikacijskih uređaja.

''Također smo pronašli publikacije na europskim jezicima, uključujući i o vjerskim pitanjima'', naveo je Basurin na brifingu za novinare.

Prema njegovim riječima, najmanje 597 ukrajinskih vojnika je ubijeno u sukobima s donjeckom policijom u zračnoj luci.

''Govorim samo o onima, čija su tijela preuzeta u blizini zračne luke i u naselju Peski'', naveo je Basurin i dodao da su 44 osobe bile zatvorenici, prenosi Tanjug.

U istoj operaciji uništeno je 49 tenkova ukrajinske vojske i 47 pješadijskih borbenih vozila i oklopnih vozila, dok je više od 1.500 ukrajinskih vojnika ranjeno i prevezeno u pokretne bolnice, navodi Tass.

Kopirati
Drag cursor here to close