Granica

Bh dijaspora na granici masovno pada s Viagrom

Vijesti / Flash | 22. 07. 2015. u 10:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najčešće što se pronalazilo prilikom kontrole ulaska osoba u carinsko područje BiH, to su određeni lijekovi kao što je Viagra i takvi lijekovi su oduzimani'', rekao je glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Govoreći za RTV Slon, Kovačević kaže kako je unošenje lijekova za osobne potrebe putnika moguće je u količinama potrebnim za uobičajenu terapiju i to uz posjedovanje odgovarajuće medicinske dokumentacije.

''To je ili prijepis povijesti bolesti, potvrda liječnika ili recept“, pojašnjava Kovačević.

Iako se na internetu i službenim internetskim stranicama Uprave mogu naći savjeti putnicima, nerijetki su primjeri nepoštivanja, a samim tim i pretresanja na graničnim prijelazima.

Dijaspori je unos stimulacijskih tableta u BiH itekako zabranjen, ali kada je novac u pitanju priča je sasvim drugačija, navodi tuzlanska televizija.

Unos novca u BiH je neograničen, ali ako s novcem krenete van države, morate paziti koliko ćete ga ponijeti. Do iznosa od 5.000 KM nije vam potreban nikakav dokument o porijeklu, dok za iznose preko 5.000 maraka mora postojati dokaz od banke. Svaki iznos novca veći od 10.000 KM mora imati dozvolu od entitetskog ministarstva financija.

Kopirati
Drag cursor here to close