na oprezu

Bh. građani u Libiji u strahu nakon otmice državljana Srbije

Vijesti / Flash | 09. 11. 2015. u 11:43 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Veleposlanstva Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su jučer u libijskom gradu Sabrathu. Nakon otmice, kako je za N1 potvrđeno u Veleposlanstvu BiH u toj zemlji, strah među građanima zemlje je povećan, a savjetovano im je i ograničeno kretanje.

Kako je za N1 potvrdio Rejhan Kubat, tehnički tajnik u Veleposlanstvu BiH u Tripoliju, svi bh. građani u Libiji su dobro i zdravo.

Pročitajte svjedočanstvo veleposlanika Srbije koji je bio prisutan tijekom otmice - Bilo je kao na filmu

"Mi smo s našim građanima svakodnevno u kontaktu. Jesu se prepali, ali svi su dobro. Uobičajeno i po dogovoru svi smanjuju kretanje, samo se ide na ono osnovno i to uz pratnju", kazao je Kubat za N1.

Veleposlanik BiH u Libiji Ibrahim Efendić istaknuo je kako je Veleposlanstvo tražilo oprez od bh. državljana u toj zemlji, istaknuvši kako su i sami na oprezu nakon revolucije.

''Poznavao sam otete osobe i s njima sam se susretao nekoliko puta. Oni su išli prema Tunisu i veleposlanik Srbije je pokušao spriječiti otimicu, ali nije uspio", kaže Efendić.

"Naše firme rade normalno u Libiji. Naše veleposlanstvo i njeni građani nisu na meti nijedne od političkih frakcija. Mi do sada nismo imali većih problema", kazao je veleposlanik BiH u Libiji, dodajući kako otmice građana drugih država u Libiji nisu nove.

Podsjetimo, dva službenika veleposlanstva Srbije su oteta u napadu na kolonu vozila dok je ranjen libijski državljanin koji je bio u pratnji.

Do napada je došlo tako što su napadači prvo inscenirali sudar, odnosno udarili su otpozadi u kola veleposlanstva i kada je vozač pokušao izaći kako bi vidio što se dogodilo oni su ga bukvalno uvukli u jedno od auta.

Kopirati
Drag cursor here to close