Vaskrs

Bh. političari čestitali pravoslavcima najveći blagdan

Vijesti / Flash | 12. 04. 2015. u 07:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda uputio je čestitku mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, sveštenstvu i pravoslavcima u BiH povodom predstojećeg velikog pravoslavnog praznika Vaskrsa.

''Ovaj praznik simbolizira pobjedu života nad smrti i treba iznova da nas potakne na međusobno poštivanje i doprinese izgradnji sretnijeg i boljeg društva. Uz iskrene čestitke svima koji slave ovaj veliki pravoslavni praznik, želim da ga provedu u miru i blagostanju'', navodi se u čestitki ministra Bevande, priopćilo je Ministarstvo financija i trezora BiH.

Softić uputio vaskršnju čestitku

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić uputio je pravoslavcima čestitke povodom Vaskrsa.

''Pravoslavnim vjernicima u BiH upućujem iskrene čestitke, sa željom da ga provedu u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, dijeleći radost ovog praznika sa svojim najbližima, prijateljima i susjedima, u duhu tradicije zajedništva i međusobnog poštovanja'', ističe se u vaskršnjoj čestitki Softića, priopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović čestita Vaskrs

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku povodom kršćanskog praznika Vaskrsa Srpskoj pravoslavnoj crkvi u BiH, mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i svim pravoslavnim vjernicima, priopćeno je iz njenog ureda.

Potpredsjednica FBiH poželjela je da Vaskrs obilježe u zdravlju, miru i blagostanju te duhovnom miru.

''Nadam se da je ovaj praznik prilika koja će potaknuti sve ljude da se, u duhu brige za svoje bližnje, zauzimaju i dalje za promicanje mira, dostojanstva i solidarnost i da će ovi dani nade biti dodatni poticaj da se odgovorno i snažno suočimo s izazovima vremena u kojem živimo, neprestano gradeći društvo jednakih mogućnosti za sve građane Bosne i Hercegovine'', navela je potpredsjednica Mahmutbegović.

Denis Zvizdić čestitao Vaskrs

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je osobno i u ime Vijeća ministara BiH, povodom Vaskrsa čestitku mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

''Svim vjernicima pravoslavne vjere u BiH želim sretan Vaskrs, uz iskrene želje da taj praznik provedete u miru i zdravlju u porodičnom okruženju. Podijelite radost Vaskrsa te istinsko poštovanje i uvažavanje sa svojim prijateljima i susjedima, kako bismo zajedno krenuli u bolju budućnost u našoj domovini Bosni i Hercegovini'', navodi Zvizdić u čestitki, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Nikšić uputio čestitku za Vaskrs

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, sveštenstvu i vjernicima pravoslavne vjere u povodu nastupajućeg praznika Vaskrsa.

''Mi smo nagrađeni srećom života u različitosti. Poštivanjem i čuvanjem te različitosti gradimo put za bolju budućnost za pokoljenja koja dolaze poslije nas. Svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini, sveštenstvu i Vama osobno želim da u zdravlju i sreći provedete nastupajuće praznike'', kaže se u čestitki predsjednika SDP BiH, priopćio je Centar za informiranje SDP BiH.

Izetbegović uputio čestitku povodom Vaskrsa

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku povodom nastupajućeg pravoslavnog blagdana Vaskrsa mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i svim pravoslavcima u BiH i svijetu.

''Svim pravoslavnim vjernicima u BiH i dijaspori, okupljenim u krugu svojih obitelji i prijatelja, upućujem iskrene čestitke povodom velikoga kršćanskoga blagdana Vaskrsa. Želja mi je da duhovna snaga Vaskrsa ohrabri pravoslavne vjernike u BiH i svijetu, da im ojača nadu i da njegove poruke iskoriste u istinskoj obnovi mira, suživota i tolerancije, u svjetlu simbolike značenja vrijednosti i dostojanstva života i čovjeka'', navodi se u čestitki, priopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Dragan Čović uputio čestitku u povodu Vaskrsa

U povodu pravoslavnog blagdana Vaskrsa, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović uputio je čestitku Njegovom Visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosankom gospodinu Nikolaju i svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini.

U čestitki stoji:„Uvaženi gospodine Nikolaj, U prigodi najvećeg i najradosnijeg pravoslavnog blagdana - blagdana Kristova Uskrsnuća, Vama osobno, sveštenstvu Pravoslavne crkve, te svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini upućujem svoje iskrene čestitke, uz želju da predstojeće blagdanske dane proslavite u ozračju mira, radosti i obiteljskog zajedništva.

Neka uskrsno slavlje bude prožeto istinskim ljudskim i kršćanskim vrednotama - zauzimanjem za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog čovjeka i poticaj za sve nas da dajemo doprinos izgradnji zajednice blagostanja, pravednijeg, boljeg i uspješnijeg svijeta.

Uz iskrene želje za dobro zdravlje, primite izraze moga osobitog poštovanja'', navedeno je u Čovićevoj čestitki.

Kopirati
Drag cursor here to close