radni sastanak

Bh. tužitelji jačaju koordinaciju i suradnju

Vijesti / Flash | 07. 04. 2016. u 15:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radni sastanak najviših dužnosnika tužiteljstava i policije iz Bosne i Hercegovine održan je u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) RS-a u Banjoj Luci.

Na sastanku su sudjelovali glavni tužitelji države, entiteta i Brčko Distrikta BiH, Specijalnog tužiteljstva RS-a, direktori policijskih agencija i predstavnici VSTV-a BiH. Središnje teme su bile jačanje koordinacije i suradnje između policije i tužitelja u segmentu provođenja istrage, prikupljanja dokaza i međusobne koordinacije i realiziranja naredbi o provođenju istraga.

Također, na sastanku je razgovarano i o koordinaciji tužitelja i policije u provođenju posebnih istražnih radnji, kao vrlo sofisticiranog oblika prikupljanja dokaza, kao i provođenjima složenih istraga u kojima sudjeluje više policijskih agencija.

Na sastanku su sudjelovali glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović i šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Božo Mihajlović, glavni tužitelji Federacije BiH, RS i Brčko Distrikta, Zdravko Knežević, Mahmut Svraka i Zekerija Mujkanović, Specijalnog tužiteljstva RS-a Miodrag Bajić, direktori SIPA-e i entitetskih policija i policije BD, Perica Stanić, Gojko Vasić, Dragan Lukač i Goran Pisić.

Salihović je istaknuo da je suradnja i koordinacija ključna za efikasnu borbu protiv svih oblika kriminala i uspostavu vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici VSTV-a BiH, na sastanku su prezentirali određene statističke rezultate, koji ukazuju u kojem smjeru su potrebne dodatne koordinacije i komunikacija između tužiteljstava i policijskih agencija. Sastanak u Banja Luci drugi je sastanak najviših dužnosnika tužiteljstava i policije iz cijele BiH i ovakve aktivnosti nastavit će se i u budućnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close