Čemu žurba

BiH će za četiri mjeseca znati kako se boriti s korupcijom i terorizmom

Vijesti / Flash | 23. 04. 2015. u 13:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministra BiH, na prijedlog Ministarstvo sigurnosti, donijelo je na današnjoj sjednici Odluku o uspostavi Radne grupe za izradu Prijedloga strategije Bosne i Hercegovine za prevenciju i borbu protiv terorizma za razdoblje od 2015. do 2020. godine.


Radna grupa, koju čine predstavnici Tužiteljstva BiH, državnih ministarstava sigurnosti, obrane te vanjskih poslova, državnih policijskih i sigurnosnih agencija te entitetskih ministarstava unutarnjih poslova i Policije Brčko Distrikta BiH će u roku od dva mjeseca od osnivanja sačiniti Prijedlog strategije BiH za prevenciju i borbu protiv terorizma i dostaviti je Vijeću ministara BiH na usvajanje.

Nakon toga u sljedeća dva mjeseca izradit će okvir pratećeg akcijskog plana i dostaviti ga Vijeću ministara BiH na usvajanje. Akcijski plan će biti fokusiran na  prevenciju zločina iz mržnje i terorizma u svim pojavnim oblicima; na zaštitu kritične infrastrukture; na unapređenje procedura istraga i kaznenog progona djela terorizma i srodnih kaznenih djela, kao i na odgovore/reakcije na moguće terorističke napade i saniranje njihovih posljedica, navodi se u priopćenju nakon sjednice.

Izrada Prijedloga strategije i pratećeg akcijskog plana u vezi je s Moneyval preporukama, priopćilo je Vijeće ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close