Vijeće ministara

BiH postaje novi koridor za prolazak izbjeglica?

Vijesti / Flash | 12. 10. 2015. u 06:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Migranti iz zemalja Bliskog istoka u narednom razdoblju će na svom putu prema zemljama EU koristiti sjeveroistok BiH, a bit će aktivirana i ruta preko Kosova, Crne Gore, jugoistoka BiH prema jugu Hrvatske.

Navedeno je to u informaciji Vijeća ministara o mogućnostima BiH u izbjegličkoj krizi, koja je dostavljena Zajedničkoj komisiji Parlamenta BiH za ljudska prava i o kojoj će biti raspravljano na narednom zasjedanju.

U toj komisiji kažu da je u informaciji procijenjeno da će BiH najvjerojatnije postati novi koridor za prolazak izbjeglica do zapadnoeuropskih zemalja a da, u slučaju da ne budemo samo tranzitna zemlja, izbjeglicama neće biti moguće osigurati hranu i druge potrepštine iz entitetskih direkcija robnih rezervi.

''U slučaju masovnog dolaska i zadržavanja izbjeglica, BiH nema osigurane smještajne kapacitete ni proračunska sredstva za ishranu, liječenje i ostale potrebe'', stoji u toj informaciji, naveli su u Zajedničkoj komisiji.

Pojasnili su da je u informaciji iznesena i sigurnosna procjena, u kojoj stoji da je sigurnosni rizik ogroman te da postoji mogućnost da će sa migrantima biti ubačeni i teroristi i da će dolaskom izbjeglica porasti broj kaznenih djela, prenosi Glas Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close