Spaljivanje

Borcima policija oduzela benzin; Dobili posao u Šipadu

Vijesti / Flash | 14. 04. 2015. u 07:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska policija je je oduzela benzin kojim su se Šefik Muminović i Džemail Zahirović namjeravali spaliti pred Vladom Federacije BiH.

''Bakir je poslao policiju na nas da nam uzmu gorivo da ne ide slika u svijet da smo se zapalili. Ali oni nama ne mogu zabraniti samoubojstvo'', poručili su preko Avaza javnosti.

Ispred zgrade Vlade Muminovića i Zahirovića, osim brojnih novinarskih ekipa, dočekao je i direktor firme "Šipad d.d." Esad Ćesko im je ponudio ugovor o radnom odnosu u trajanju od godinu dana koji su prihvatili. 

Oni su jučer oko 9 sati iz Živinica krenuli pješice prema Sarajevu u namjeri da vlastima u BiH ukažu na tešku ekonomsku i socijalnu situaciju u kojoj se nalaze oni i njihove obitelji.




Muminović i Zahirović razgovarali su s predstavnicima Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambenooslobodilačkog rata.

Sa sastanka su izašli nezadovoljni te se pješke uputili k zgradi Predsjedništva BiH, gdje će od člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića zatražiti pismenu potvrdu da će njihovi sinovi biti zaposleni.

Potvrdili su da su im predstavnici Ministarstva dali obećanja da će njihovi sinovi dobiti zaposlenje, ali nemaju čvrsta jamstva za to zbog čega su se uputili prema zgradi Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close