Opozicija najavljuje

Borenović: Posebna sjednica bit će početak kraja SNSD-a

Vijesti / Flash | 04. 10. 2015. u 09:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a o radu Saveza za promjene na razini BiH označit će početak političkog kraja SNSD-a'', tvrdi potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i šef Kluba zastupnika PDP-a u parlamentu RS Branislav Borenović.

Ističući da SNSD to zasjedanje želi pretvoriti u svojevrsni politički sud, on je rekao da će onda i sam SNSD, koji se postavlja da je iznad sudova i tužiteljstava, morati položiti račune za protekla dva mandata u vlasti i na razini RS-a i BiH, te da PDP priprema prvih 124 pitanja na koje će SNSD moratiti dati ogovor.

''Svako od tih 124 pitanja je afera sama za sebe. Zloupotrebe, korupcije, mito, pa čak i kriminalnih aktivnosti pod pokroviteljstvom SNSD-a', ustvrdio je Borenović danas na press-konferenciji u Banja Luci.

PDP će tražiti, kaže, odgovore na pitanja o tome gdje su nestali novci iz proračuna RS, Fabrike glinice „Birač“, Balkan investment banke, Bobar banke, grantova pojedinih ministarstava, poticaji..., pa do pitanja gdje su Mile Radišić, Dragan Vučetić, ali i tko je ubio Milana Vukelića, ko je skrivio smrt Nikole Đurovića...

''Ta sjednića će biti posebna ne samo po svom karakteru i sadržaju, već će označiti početak kraja SNSD-a. I mnogi su u SNSD-u i vladajućoj koaliciji u strahu od te sjednice i pitanja i afera koje ćemo nametnuti za koje oni misle da su zaboravljene'', uvjerava potpredsjednik PDP-a navodeći da su njegova stranka i njeni predstavnici u vlasti na razini BiH potpuno spremni za ovu sjednicu, kao i Savez za promjene.

On tvrdi da SNSD „zabavlja narod“ optužbama Saveza za promjene za neke komisije i radne grupe koje ne mogu proizvesti nikakvo pravno djelovanje te strategije koje je usvajao SNSD.

Također, SNSD i njihove koalicijske partnere upozorava da su za osam godina vlasti potrošili desetine milijardi, a „sroznali su RS na najniže moguće grane“.

Komentirajući najave da će se Fond PIORS zadužiti za dodatnih gotovo 100 milijuna KM za oržavanje likvidnosti i redovnu isplatu mirovina, Borenović je rekao da je taj fond već u velikim nepovoljnim kreditima i u deficitu većem od 215 milijuna KM, što znači da su to sredstava za tri mjesečne mirovine te da za takvo stanje i loš položaj umirovljenika vlast u RS-u mora odgovarati.

Borenović je rekao i da je predsjednik RS-a Milorad Dodik jučer u Trebinju uvrijedio građane RS tvrdnjom da posla ima, ali da stanovnici RS neće raditi, ako posao nije u energetskom sektoru i "Telekomu".

Kopirati
Drag cursor here to close