Uz optužbe prema Dodiku

Bosić: Novo Vijeće ministara dobro će funkcionirati

Vijesti / Flash | 04. 04. 2015. u 18:33 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić uvjeren je da će novo Vijeće ministara BiH dobro funkcionirati te biti efikasnije posebno u odnosu na prethodni saziv, koji je, kaže, bio neprimjetan u bilo kakvoj aktivnosti.

Bosić je večeras u izjavi za BN televiziju rekao da očekuje od ministara iz  Stranke da pristupe „sređivanju“ stanja kada je u pitanju domaća proizvodnja te da se otpočne decidna borba protiv kriminala i korupcije, kao i da oni koji rade u  bh. organima štite interese RS-a, te i da nađu „zajednički jezik s ostalima u BiH“.

''Ne mislim da stalno treba producirati konflikte i stalno kočiti sve stvari. Treba vidjeti što je u interesu građana i RS-a'', rekao je Bosić, ističući da se već vidi da će od SNSD-a ponovo stizate konfliktne poruke.

''Milorad Dodik je stalni nositelj politike konflikta u RS-u koja traje već duže vrijeme'', naveo je lider SDS-a.

Ponovio je da će se 8. travnja odazvati sudskom pozivu po tužbi predsjednika RS-a, koji ga je tužio zbog ranije izrečenog stava da je „Dodik ukrao milijune“.

''To je prilika da otvorimo situaciju oko korupcije i kriminala u RS-u'', tvrdi Bosić i navodi da se, prikupljajući dokumentaciju za ovaj proces, uvjerio u zabrinjavajuće 'razmjere kriminala i korupcije u RS-u', s kojom se ona mora obračunati kako bi imala svjetliju budućnost.

On je također potvrdio da ta stranka neće podržati zaduživanje RS-a, ukoliko ono ne ide u novo zapošljavanje i razvoj.

''Nećemo zadužiti našu djecu da otplaćuju kredite koje je uzela ova vlada RS-a kako bi ih potrošila za neke svoje hirove'', ustvrdio je Bosić, ističući da će raditi na tome da se smanje sva zaduženja koja ne idu za otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje ekonomske situacije.

Kopirati
Drag cursor here to close