traganje za istinom

Brammertz odgovorio na Kebino pismo

Vijesti / Flash | 20. 02. 2015. u 14:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz uputio je pismo bivšem potpredsjedniku Federacije BiH Mirsadu Kebi u kojem se navodi da je traganje za istinom od najveće važnosti za proces pomirenja u BiH i regiji.

''Zahvaljujem se na Vašem pismu od 29. siječnja 2015. godine. Slažem se s Vama da su odgovornost i traganje za istinom od najveće važnosti za pomirenje u Bosni i Hercegovini i u regiji'', navodi Brammertz u pismu.

Glavni haški tužitelj, također, navodi kako je shvatio da je Kebo Tužiteljstvu BiH ustupio dokumentaciju koja se odnosi na navodne ratne zločine, podsjećajući da "to tužiteljstvo jeste nadležni organ, budući da Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju nije više nadležan da pokreće istrage i kaznena gonjenja za zločine počinjene na području Bosne i Hercegovine".

''Dozvolite mi da Vas uvjerim da će naše Tužiteljstvo nastaviti podržavati inicijative za jačanje korektnih i nepristranih istraga o svim vjerodostojnim navodima o ratnim zločinima u Bosni i Hercegovini'', navodi se u pismu.

Kopirati
Drag cursor here to close