Vijeće branitelja-boraca

Branitelji iscrpili demokratske metode: 'Što će biti dalje ne znamo'

Vijesti / Flash | 02. 09. 2016. u 14:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće branitelja-boraca Federacije BiH traži od predstavnika Federalnog parlamenta da ispoštuju dogovor koji su dvije strane postigli u kolovozu te da se što prije na sjednicu Federalnog parlamenta stavi Rezolucija o braniteljima.

Kako je na konferenciji za novinare u Mostaru kazao predsjednik udruge 'Zaboravljeni branitelji' Zapadnohercegovačke županije i član Vijeća branitelja-boraca Federacije BiH Vlado Marušić, 1. kolovoza u Parlamentu Federacije BiH održan je sastanak na kojem je predsjedavajući Zastupničkog doma Edin Mušić obećao da će se Rezolucija, u kojoj se tretiraju ključna pitanja za boračku i braniteljsku populaciju u Federaciju BiH, uvrstiti na dnevni red prve sljedeće redovite sjednice Parlamenta.

Međutim, od tada je prošlo mjesec dana, a to obećanje nije ispunjeno, kazao je Marušić, dodavši kako postoje pouzdane informacije da bi se to moglo dogoditi tek nakon lokalnih izbora.

''S time se nikako ne možemo složiti. Što će biti dalje ne znam, o tome ćemo odlučiti mi branitelji, ali očito smo iscrpili sve demokratske metode'', poručio je Marušić.

Član Vijeća branitelja-boraca FBiH i predsjednik Organizaciji boraca i dobrovoljaca obrambeno-oslobodilačkog rata iz Srebrenika Esudin Džafić istaknuo je kako će, ako se Rezolucija o braniteljima uskoro ne nađe pred federalnim zastupnicima, u pitanje doći i održavanje lokalnih izbora.

''Mi ćemo blokirati Tuzlansku županiju i izbora neće biti. Dosta je bilo manipuliranja i laganja boraca'', kazao je Džafić.

Predsjednik udruge "Zaboravljeni branitelji" BiH Drago Grbavac dodao je kako branitelji ne traže milijarde kako to neki žele prikazati, već 'minimum minimuma'.

''Ne tražimo ništa retroaktivno, već samo najosnovnije stvari poput zdravstvenog osiguranja. Porazno je da postoje branitelji koji su proveli tri godine u rovu, a danas jedva preživaljavaju'', istaknuo je Grbavac.

Kopirati
Drag cursor here to close