Specijalne postrojbe

Bruxelles: Uhićenja, eksplozije i pucnjevi u protuterorističkoj operaciji

Vijesti / Flash | 25. 03. 2016. u 14:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcija u Bruxellesu - Osumnjičeni upucan u nogu i priveden

Najmanje jedna eksplozija čula se u predgrađu Bruxellesa, Schaerbeek gdje je u tijeku antiteroristička akcija, javljaju agencije.

Specijalne jedinice savezne policije su ušle u jednu zgradu u Schaarbeeku, gdje je odjeknula i jedna eksplozija, prema novinskoj agenciji Belga.

Jedan muškarac je "neutraliziran", javio je državni kanala RTBF. Te informacije nisu službeno potvrđene.

Kako je jedan svjedok rekao za CNN, sumnjivac je upucan u nogu i priveden.

Pretraživanje kuće u Schaarbeeku je dio istrage nakon bombaških terorističkih napada u Bruxellesu u kojima je ubijeno najmanje 31 osoba i ranjeno 316.

Kako pak javlja agencija AFP, popodnevna antiteroristčka akcija u Bruxellesu vezana je za osujećeni teroristički napad u Francuskoj.

U Njemačkoj su privedene dvije osobe za koje se sumnjiči da su povezane s terorističkim napadima u Bruxellesu, javljaju njemački mediji.

Prema informacijama javnog servisa ARD i nedjeljnika Spiegel, u četvrtak poslijepodne u Duesseldorfu je uhapšen pripadnik islamističkog kruga u Njemačkoj. On je navodno bio povezan s jednim od atentatora u Bruxellesu. Uhićeni Samir E. je zajedno s bombašem samoubicom Halidom El Bakrauijem u lipnju prošle godine uhićen u tursko-sirijskom pograničnom području te su ga turske vlasti vratile u Amsterdam, odakle je krenuo u Tursku.

Obojica su, prema navodima turskih vlasti, htjeli prijeći u Siriju kako bi se borili na strani Islamske države. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kritizirao je u srijedu belgijske vlasti da El Bakrauija nisu uhitile usprkos upozorenjima iz Ankare.

Samir E. pripada ekstremnoj selafijskoj sgrupi u Duesseldorfu.

Kopirati
Drag cursor here to close