Gradska posla

Bubalo: Marić i Kordić su nas obavijestili da nema sjednice GV do daljnjeg

Bubalo u svojoj objavi na društvenoj mreži Facebook kaže i da su ih o neodržavanju sjednice obavijestili Salem Marić i Mario Kordić.
Vijesti / Flash | 29. 08. 2024. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 28. kolovoza 2024. održan je kolegij Gradskog vijeća Grada Mostara. Kako u svojoj Facebook objavi navodi gradski vijećnik HRS-a Silvio Bubalo - usputno su obaviješteni da neće biti sjednice do daljnjeg, te je dogovoren novi kolegij za 10. rujan 2024.

Bubalo u svojoj objavi na društvenoj mreži Facebook kaže i da su ih o tome obavijestili Salem Marić i Mario Kordić.

''Razlozi neodržavanja su da Gradska uprava nije pripremila nikakve materijale, a ovo je čista laž i prebacivanje odgovornosti na djelatnike, direktno ih prozivajući za nerad. Drugi razlog je da se govornica ne bi koristila za kampanju. E ovo je tek svjetska glupost, pa ta govornica se koristi za kampanju i izražavanje političkog stava svaku sjednicu. Cilj bavljenja politikom i kampanje je doći za tu govornicu'', stoji u objavi.

Kako piše Bubalo, po njemu je ''stvarni razlog neodržavanja sjednice izvještaji gradskih poduzeća'', a što su više puta zatražili.

''Zakonska obveza direktora je dostaviti izvještaje do 31.03. tekuće godine i onda dolaze pred Gradsko vijeće. Očigledno je da su gradska poduzeća u rasulu jer da nisu rado bi se pohvalili njihovim izvještajima. Kršeći sve zakonske propise Marić, Kordić i koalicija na vlasti HDZ-SDA onemogućavaju održavanje sjednica GV samo da bi sakrili izvještaje gradskih poduzeća'', naveo je Bubalo.

Dodaje i da je u posljednja tri mjeseca održana samo jedna sjednica, a Poslovnik GV kaže da mora biti održana minimalno jedna mjesečno.

''Dakle, ulazimo u četvrti mjesec s jednom održanom sjednicom. Prekršili su Poslovnik, lagali na djelatnike Gradske uprave da ništa nisu pripremili u tri mjeseca i ono najvažnije, sakrili od vijećnika i građana Mostara izvještaj o stanju u gradskim poduzećima. Pohvalili bi se oni da imaju s čim'', stoji u objavi ovog gradskog vijećnika.

Na kraju napominje da jedini koji su jučer inzistirali da se sjednica održi su on, Adela Gosto i Slaven Bevanda.

Kopirati
Drag cursor here to close