Kardam od Bugarske

Bugarski princ, sin kralja Simeona II, umro u Španjolskoj

Vijesti / Flash | 07. 04. 2015. u 16:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kardam od Bugarske, stariji sin bivšeg kralja Simeona II, umro je u Španjolskoj, sedam godina poslije prometne nesreće zbog koje se princ nije nikada oporavio, priopćila je u utorak kraljevska obitelj.

Pedesetdvogodišnji princ je umro u madridskoj bolnici "od posljedica plućne infekcije koju je prouzročila duga nepokretnost", precizira se u priopćenju obitelji. Otac je bio uz njega. Njegov Jaguar je udario u drvo u gradu El Molar, blizu Madrida, 15. kolovoza 2008. Njegova supruga je lakše ozlijeđena u nesreći.

Kardam je bio najstariji sin od petero djece Simeona II. Bivši kralj, kada se vratio u svoju zemlju 2001. godine bio je premijer do 2005., na čelu svoje liberalne stranke. On je jedini član europske kraljevske obitelji koji je vršio dužnost šefa vlade.

Simeon II od Bugarske, koji se od tada povukao iz političkog života, rođak je engleske kraljice Elizabete i belgijskog kralja Alberta. Kralj je postao u šestoj godini, ali je veliki broj godina morao živjeti u egzilu u Španjolskoj, prije nego što se vratio u svoju zemlju u kojoj još živi.

Kopirati
Drag cursor here to close