Livno

Burna sjednica u vezi sa zapošljavanjima u javnim poduzećima

Vijesti / Flash | 21. 03. 2016. u 20:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tematska sjednica Općinskog vijeća Livno s jednom točkom dnevnog reda "Upošljavanje u javnim poduzećima i ustanovama koja su u vlasništvu Općine Livno, Hercegbosanske županije i Federacije BiH", održana je danas u Livnu, a pratila ju je burna rasprava, ali bez donesenih konkretnih zaključaka.

Ova je sjednica nastavak prošlotjedne koja je prekinuta jer Povjerenstvo za statutarna pitanja, poslovnik i propise pri svom zasjedanju nije imalo usuglašen stav o tome trebaju li vijećnici na sjednici pristupiti glasovanju o usvajanju dnevnog reda ili ne.

Današnjoj sjednici, tijekom koje se spominjalo nazokonito upošljavanje u javnim institucijama i poduzećima, posebice u MUP-u i Elektroprivredi, nazočili su i predstavnici općinskih braniteljskih udruga kao i ravnatelji nekih javnih institucija.

Nakon rasprave na kojoj su se poimence navodila imena uposlenih u spomenuta javna poduzeća, neovisni vijećnik Jakov Perković je na kraju u ime jedne trećine vijećnika, njih 11, izašao s prijedlogom zaključaka.

U jednom od njih traže od Vlade Hercegbosanske županije, županijskog MUP-a te njihovog sektora kriminalističke policije i odjela gospodarskog kriminaliteta, provođenje mjera i postupaka radi utvrđivanja eventualne odgovornosti osoba u institucijama vlasti, javnim poduzećima, ustanovama, radi počinjenja eventualnog kaznenog djela ili zlouporabe položaja u obavljanju svojih dužnosti.

Također, traže da o svemu treba upoznati Federalnu inspekciju rada, Agenciju za istragu i zaštitu te Visokog predstavnika u BiH.

Osam vijećnika je glasalo za zaključke, no 15 ih je bilo suzdržano, tako da zaključci nisu usvojeni na današnjoj sjednici.

Kopirati
Drag cursor here to close