Ilegalni podstanari

Čavara i potpredsjednici godinu dana ilegalno borave u zgradi Predsjedništva BiH

Vijesti / Flash | 23. 05. 2017. u 06:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je skoro pola godine od kada je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić tražio da se iz zgrade Predsjedništva BiH deložiraju kabineti predsjednika FBiH Marinka Čavare i potpredsjednika Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića.

Na zahtjev Mladena Ivanića oglušili su se članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović, koji prema posljednjim informacijama nisu uopće odgovorili na zahtjev u kojem se traži deložacija kabineta čelnika FBiH zbog ilegalnog boravka u zgradi Predsjedništva.

Ovim povodom Klix.ba je kontaktirao potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda Milana Dunovića koji je kazao da nije uopće optimističan da će se pitanje smještaja kabineta riješiti u ovom mandatu.

"Pokazao sam u proteklom razdoblju svoju fleksibilnost u cilju postizanja dogovora u vezi s preseljenjem sva tri kabineta. Dakle, istovremeno i na istu lokaciju. Nažalost, predsjednik Čavara i potpredsjednica Mahmutbegović nisu uspjeli postići dogovor te smatram da je to odraz stanja u koaliciji na federalnoj razini", rekao je Dunović.

Potvrdio je da je bivše sjedište Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH Villa Braun objekt o kojem čelnici FBiH vode pregovore te da mu nije poznato da li postoji zanimanje za neku drugu lokaciju.

"Nisam optimističan da će se ovaj problem riješiti. Imam samo jedan uvjet, a to je ista lokacija i istovremeno preseljenje", kazao je Dunović.

Inače, Predsjedništvo BiH je 20. lipnja 2016. godine zaprimilo dopis od predsjednika Federacije BiH kojim se traži donošenje odluke o produženju odobrenja za korištenje prostorija u zgradi Predsjedništva BiH.

Kako je naveo predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u zahtjevu za deložaciju, Predsjedništvo BiH nikada nije donijelo takvu odluku niti je odobrilo produženje boravka te zato od 12. srpnja 2016. godine ne postoji pravni temelj za boravak kabineta predsjednika i potpredsjednika FBiH u zgradi Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close