Nakon glasovanja

Čavara očekuje konkretniju pomoć od Hrvatske

Vijesti / Flash | 08. 11. 2015. u 13:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je na biračkom mjestu 1. u Ekonomskoj školi u Sarajevu glasovao na izborima za osmi saziv Hrvatskog sabora.

''Očekujem da državljani Hrvatske izaberu sebi pravu vlast koja će ih u naredne četiri godine voditi i donijeti puno bolje stanje nego što je bilo do sada. Također, građani BiH s dvojnim državljanstvom imaju pravo glasovati za sve one koji će doprinijeti da odnosi Hrvatske i BiH budu još bolji'', izjavio je Čavara novinarima.

Ovom prilikom izrazio je zahvalnost Hrvatskoj na podršci mnogim projektima u BiH, očekujući da ta pomoć bude konkretnija s ciljem rješavanja problema u oblastima kulture, infrastrukture i zdravstva.

Čavara je poručio da se odnosi BiH i Hrvatske trebaju držati na visokoj razini, nadajući se da će nakon ovih izbora Hrvati koji ne žive u Hrvatskoj biti izabrani u Hrvatski narodni sabor i na taj način utjecati na formiranje vlasti u toj zemlji, a time doprinositi jačanju veza dvije države.

Među biračima, koji su obavili glasačku dužnost u Ekonomskoj školi, najviše je bilo umirovljenika.

''S ovogodišnjim parlamentarnim  izborima želim sve najbolje hrvatskom narodu, te da im se svi zacrtani ciljevi ispune'', istaknuo je umirovljenik Mahir Hadžibegić.

Hrvatski parlamentarni izbori osmi su izbori te vrste i prvi parlamentarni izbori u modernoj Hrvatskoj na kojima će birači moći iskoristiti preferencijski glas, što znači da na listi za koju budu glasovali mogu zaokružiti i ime kandidata kojem daju prednost pred svim ostalima s te liste.

Podsjetimo, ukupno 33 birališta u BiH na izborima za osmi saziv Hrvatskog sabora otvorena su i jutros u 7 sati, drugoga dana glasovanja za hrvatske državljane koji žive u BiH ili privremeno borave u ovoj zemlji.

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske nije objavilo podatke o odzivu prvoga dana za 11. izbornu jedinicu, no prema procjenama s birališta odziv je bio dobar. Pojedini mediji objavili su podatak da je prvoga dana na birališta u BiH izašlo skoro 8000 glasača.

Kopirati
Drag cursor here to close