Kraj Schengenske zone

Češka odbija kvote, Poljska odbija izbjeglice!

Vijesti / Flash | 22. 09. 2015. u 10:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prag nedvosmisleno odbija svaki napor u pogledu uvođenja stalnog mehanizma redistribucije izbjeglica. Odbijamo i uvođenje kvota'' rekao je Sobotka u Briselu.

Fena prenosi kako je Sobotka ovo rekao na sastanku ministara unutarnjih poslova EU-a koji pokušavaju pronaći odgovarajući odgovor na izbjegličku krizu.

Advance.hr piše kako je premijerka Poljske, Ewa Kopacz, dala izjavu pred početak izvanrednog EU summita koji će se ove srijede održati u Bruxellesu po pitanju aktualne izbjegličke krize u Europi.

"Danas mogu potvrditi kako ih se neće uzimati mnogo. Broj izbjeglica koje ćemo primiti biti će simboličan", potvrdila je poljska premijerka. Smatra se kako bi to bila brojka od oko 2,000 ljudi.

Njena izjava dolazi u trenutku kada njemačka kancelarka Angela Merkel poručuje kako se Njemačka ne može sama nositi s velikim izbjegličkim valom i kako bi druge EU članice morale preuzeti na sebe dio tereta, prenosi Advance.hr.

No, izuzev nekoliko, većina EU članica nije pokazala volju za prihvaćanjem većeg broja migranata.

Finska se priprema za uvođenje kontrole na svojim granicama

Finski ministar unutarnjih poslova, Petteri Orpo, rekao je kako se Finska priprema za uvođenje kontrole na svojim granicama nakon sve većeg ulaska migranata iz susjedne Švedske. "Spremni smo uvesti kontrolu u svakom trenutku i već smo znatno očvrsnuli naše politike", rekao je Orpo u telefonskom razgovoru za Reuters. Podsjetimo, Finska je također unutar schengen zone.

Kopirati
Drag cursor here to close