Europski put

Čitatelji Nezavisnih novina: Dragan Čović 'Ličnost godine'

Vijesti / Flash | 12. 12. 2014. u 18:56 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedniku HDZ-a Draganu Čoviću uručena je nagrada "Ličnost godine", na večerašnjoj 12. po redi, manifestaciji u organizaciji "Nezavisnih novina".

Nagradu Čoviću dodijelio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, kao prošlogodišnji dobitnik te nagrade „Nezavisnih novina“.

Predsjednik HDZ-a je, nakon dodjele nagrade, rekao da vjeruje u partnerski odnos političara u BiH jer ne vidi drugi put kako bi se napravilo nešto dobro za građane BiH.

Kazao je i da duboko vjeruje da BiH može preživjeti i ostvariti europski put samo ako njena tri konstitutivna naroda i svi njeni građani budu jednakopravni na svakom njenom dijelu, a založio se i za partnerske odnose BiH sa susjedima.

Novčanu nagradu koju je dobio Čović je donirao za izgradnju kuća na klizištima pogođenim u području Tuzle.

Čitatelji Nezavisnih novina“ su odlučili da je najbolji ministar u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Damir Hadžić. Najbolji ministar u Vladi Federaciji Bosne i Hercegovine je Adil Osmanović, dok je najbolji ministar u Vladi RS-a Zoran Tegeltija, ministar financija.

Ovogodišnje priznanje za podvig godine za pokazanu hrabrost, posebno tokom majskih poplava u Doboju, dobili su članovi Rafting kluba "Una Aqua klub".

Čitatelji "Nezavisnih novina" su nagradu za gospodarstvenika godine, za izuzetne poslovne rezultate ove godine dodjelile generalnom direktoru "Tropik centra" Bojanu Risoviću.

Novinarsku nagradu "Nikola Guzijan" urednički kolegij "Nezavisnih novina" ove godine je dodjeli novinarki „Euroblica“ Nedeljki Breberina.

Bivša visoka predstavnica Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton dobitnica je nagrade koju „Nezavisne novine" dodjeljuju za doprinos miru i stabilizaciji u regiji.

Manifestaciji „Nezavisnih novina“ nazočiili su brojni dužnosnici u BiH te predstavnici međunarodne zajednice, pojedinih veleposlanstva i drugi.

Tijekom ceremonije pročitan je i brzojav hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

"Ovo priznanje je poticaj da se nastavi u pravcu razvoja demokratske, stabilne, prosperitetne i proeuropske BiH", napisao je Ivo Josipović u čestitki Čoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close