Kulturno-vjerska baština Hrvata BiH

Čović i kardinal skupa gledali utakmicu

Organiziran je susret Hrvata BiH koji žive u Republici Hrvatskoj s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i nadbiskupom metropolitom Vrhbosanske nadbiskupije kardinalom Vinkom Puljićem.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2018. u 10:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvati Bosne i Hercegovine samo kroz zajedništvo mogu očuvati svoju kulturu, tradiciju i jezik, i to je ključni zadatak, jačanje zajedništva Hrvata na cijeloj teritoriji domovine. Moramo biti ponosni na svoje korijene, i ne smijemo dozvoliti da se oskrnavi kulturno bogatstvo hrvatskoga naroda'', rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u Zagrebu gdje je u prostorijama Hrvatske matice iseljenika održana prva večer dvodnevne manifestacije pod nazivom Kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine.

Čović nakon otvaranja manifestacije i susreta Hrvata BiH koji žive u Republici Hrvatskoj, zajedno je s posjetiteljima ove manifestacije, pratio četvrtfinalnu utakmicu Hrvatska – Rusija.

Uz Čovića i nadbiskupa metropolita Vrhbosanske nadbiskupije kardinala Vinka Puljića, utakmicu su pratili i Mijo Marić, ravnatelj HMI Davor Čordaš dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljene RS-a, Josip Jerković dopresjednik RS-a, te drugi dužnosnici sa svih razina vlasti, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

  
Kopirati
Drag cursor here to close