Ekonomske reforme

Čović: Nakon rekonstrukcije Vlade FBiH ubrzano krenuti s reformama

Vijesti / Flash | 27. 10. 2015. u 15:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je da je duboko uvjeren da su koordinacijski mehanizam, tradicionalna trgovina, procjena napretka na unutarnjem planu kada je u pitanju pravna država, te pitanja kao što je Zakon o radu, danas prioriteti na svim razinama vlasti, te da vjeruje da će se već nakon što Vlada FBiH bude rekonstruirana, ubrzano krenuti sa socijalnim i ekonomskim reformama.

To je izjavio nakon radnog ručka s veleposlanicima zemalja članica Europske unije (EU) i šefom Delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU u BiH veleposlanikom Larsom-Gunnarom Wigemarkom, koji je održan danas u Sarajevu.

Kako je rekao, na sastanku je razgovarano o trenutnoj poziciji BiH, njenim planovima kada je u pitanju pristup EU, a Wigemarka i veleposlanike članica EU upoznao je o dinamici koja je vrlo jasno definirana kada je usvojen reformski plan.

U pogledu podnošenja aplikacije BiH za članstvo u EU, Čović je naglasio da nije toliko bitan datum kada će se to dogoditi, već da se zadrži kontinuitet "jer je previše vremena izgubljeno".

Kopirati
Drag cursor here to close