Ne vidi problem

Čović o OSBiH na Danu RS-a: Moj komentar će izazvati reakcije u Sarajevu

Vijesti / Flash | 05. 01. 2017. u 18:26 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović kazao je u ekskluzivnom razgovoru za N1 da ne zna zašto bi se trebao praviti problem oko sudjelovanja pripadnika Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH, u programu obilježavanja 9. siječanja - Dana RS koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Kako je član državnog Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda ispričao za N1, ovaj slučaj treba s pozornošću razmotriti, ali, prema njegovom mišljenju, od svega ne treba praviti probleme.

''To treba s pozornošću razmotriti, ali osobno mislim da od toga ne treba praviti nikakve probleme s obzirom na to da se radi o ceremoniji. Bojim se da od svakog događaja u BiH pravimo problem i dajemo mu jednu nepotrebnu dimenziju. Mislim da smo previše naglasili jedan takav događaj bez obzira što će i ovaj moj komentar izazvati reakciju osobito ovdje u Sarajevu'', rekao je Čović za N1.

Naglasio je da ništa sporno ne vidi ni u eventualnom dolasku srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u Banja Luku 9. siječnja.

''Kod nas sve ugrožava odnose, ne vidim zašto bi dolazak Tomislava Nikolića u Banja Luku bio problem, posebno ako će mu domaćin biti predsjedavajući Predsjedništva BiH, a već smo na jedan način prije godinu i pol dana gospodinu Nikoliću poslali poruku da je dobrodošao i u Sarajevo'', dodao je on.

Kako saznaje N1, članovi Predsjedništva BiH po ovom pitanju nemaju jedinstven stav odnosno, preciznije, Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić imaju potpuno suprotna gledišta u pogledu sudjelovanja pripadnika OSBiH na ceremoniji obilježavanja Dana RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close