PDP

Crnadak: Predsjedavajući Vijeća ministara bih bit će poznat do kraja godine

Vijesti / Flash | 13. 12. 2014. u 15:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Partija demokratskog progresa (PDP) očekuje da će izbor i potvrđivanje novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH biti završeno u ovoj godini, a tijekom siječnja i kompletiranje njegovog ureda", izjavio je danas u Banjoj Luci generalni tajnik PDP-a Igor Crnadak.

Potvrdio je da je unutar Saveza za promjene, kao i strankama partnerima na razini BiH, bilo razgovora o sudjelovanju njihovih predstavnika u novom Vijeću ministara, ali da će se konačna odluka donijeti uskoro.

Nije želio da potvrdi da li je on jedan od kandidata za pozicije u Vijeću ministara BiH, u kojem će, kazao je, PDP sigurno biti zastupljen.

Glavni odbor PDP-a je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci konstatirao da će vrlo aktivno i ozbiljno uzeti sudjelovanje u vlasti na razini BiH te učiniti sve da prve mjere, prvenstveno ekonomske, budu što prije usvojene.

"Najvažnija je stvar da se u ovoj zemlji počne što prije bolje živjeti", rekao je Crnadak te naglasio da će u prvom planu biti i mjere protiv korupcije.

Ponovio je i da će njihovo djelovanje na nivou BiH biti i u odbrani ustavne pozicije RS u okviru BiH.

Uvjeren je i da nova entitetska vlada neće donijeti ništa novo, jer će na njenom čelu biti ista premijerka, kao i većina ključnih ministara.

Kada su u pitanju protekli Opći izbori, na sjednici Glavnog odbora PDP-a su konstatirali da je režim, na čelu sa SNSD-om, stavio u funkciju svoje kampanje, kako je rekao, sve strukture od RTRS-a do javnih poduzeća i entitetskih resursa.

"U takvim uvjetima i PDP i Savez za promjene su napravili dobar rezultat i s ovim izborima su počele promjene, koje se neće moći zaustaviti, jer je pad SNSD-a i njihovim koalicijskih partnera nezaustavljiv - zaključio je generalni tajnik PDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close