Kriv je SNSD

Crnadak: RS od rata nije bila u težoj financijskoj situaciji

Igor Crnadak je istaknuo kako Republika Srpska od rata do danas nije bila u težoj financijskoj situaciji. Za takvo stanje je optužio SNSD.
Vijesti / Flash | 08. 09. 2024. u 14:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podpredsjednik i šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS Igor Crnadak razgovarao je s predstavnicima Foruma žena i Savjeta mladih PDP, te je tom prilikom istaknuo da je važno da PDP ostane čvrsto na kursu što brže promjene vlasti na republičkoj razini, jer Republika Srpska nikada, od rata do danas, nije bila u težoj financijskoj situaciji.

''Osim toga, vrh SNSD je odgovoran za višegodišnje urušavanje ugleda Republike Srpske i međunarodnu izolaciju u kakvoj Srpska nije bila ni u prvim, ratnim godinama svog postojanja'' - naveo je Crnadak.

Rekao je da politike PDP-a i konkretne mjere koje se odnose na borbu protiv korupcije, najvećeg zla u Republici Srpskoj, kao i ekonomske reforme i moralna i vrijednosna obnova Srpske nikad nisu bile potrebnije.

''Zato će se odmah nakon lokalnih izbora, koji su prioritet do 6. listopada, morati poduzimati odlučne akcije na spašavanju Republike Srpske, što će uključivati i ozbiljan, detaljan veliki dogovor svih oporbenih snaga u Srpskoj''- rekao je Crnadak.

Govoreći o europskim integracijama Republike Srpske i BiH, Crnadak je rekao da je PDP još od svog osnivanja među ključne ciljeve stavio Republiku Srpsku u EU, sa svim svojim pravima i nadležnostima koje imamo po Daytonu, pod sloganom "I europska i Srpska!".

''Po najnovijim istraživanjima u Republici Srpskoj podrška članstvu u EU je oko 50 posto, čak i nakon višegodišnje antieuropske kampanje i antizapadne histerije koju kreiraju SNSD i njihovi mediji'' - kaže Crnadak.

Ističe da je to dokaz da ideja europske Srpske živi i da naš narod želi da bude dio demokratskog, uređenog svijeta, u kojem vladaju red i zakoni, gdje su ljudi slobodni i mogu normalno da žive od svojih plaća.

''Na kraju sam upoznao žene i mlade PDP da ću kao šef Kluba PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti s konkretnim prijedlozima i da će u NSRS u ponedjeljak biti predstavljena inicijativa za izradu zakona kojim će biti zabranjen rad u javnoj upravi i onemogućeno korištenje grantova i subvencija osobama za koje se utvrdi da su vršili konzumaciju ili zloupotrebu narkotika'' - poručio je Crnadak, priopćeno je iz PDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close