vijeće ministara je vlada

Cvijanović: BiH nema Vladu

Vijesti / Flash | 05. 11. 2015. u 11:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bosna i Hercegovina nema Vladu i jučer u Sarajevu nisu održane sjednice Vlada BiH i Srbije, i ne vidim ni u budućnosti da će BiH imati vladu'' izjavila je danas premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Ovo je rekla reagirajući na izjavu lidera Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića da je jučer u Sarajevu održana "sjednica dvije vlade, Srbije i Vijeća ministara BiH, navodeći da je to "strašna politička greška, odnosno vokabular stranaca i političkog Sarajeva''.

'Minornim' je nazvala nadležnosti Vijeća ministara BiH u odnosu na entitetske vlade.

''Nema Vlade BiH. Uopće ne mogu predvidjeti daleko u budućnosti da bi ona mogla postojati. Vijeće ministara BiH raspolaže minornim nadležnostima u odnosu na entitetske vlade, a tamo i gdje pokazuje određeni kapacitet to je u koordinacijskom smislu, gdje bi trebalo da se u određenim točkama sublimiraju stavovi, mišljenja pozicije različitih nivoa vlasti'', utvrdila je Cvijanović u izjavi novinarima u Banja Luci.

Dodala je kako se ne bi toliko inzistiralo na uspostavljanju mehanizma koordinacije, da je Vijeće ministara BiH - Vlada.

Kopirati
Drag cursor here to close