Zna smjer

Cvijanović: Znam u kojem ćemo smjeru ići

Vijesti / Flash | 30. 11. 2014. u 11:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mandatarka za sastav nove Vlade RS-a Željka Cvijanović očekuje da će u sljedećih nekoliko tjedana RS imati formiranju novu Vladu, kako bi se bez zastoja i odugovlačenja ušlo u novu proračunsku godinu.

"Spremna sam već za nekoliko dana u Narodnoj skupštini RS-a podnijeti ekspoze i zatražiti podršku za novu Vladu", rekla je Cvijanović na press-konferenciji nakon što ju je predsjednik RS-a Milorad Dodik imenovao za mandatarku.

Kao prioritet u radu nove Vlade RS-a najavila je jačanje gospodarstva, stvaranje boljih prilika za otvaranje radnih mjesta i očuvanje postojećih, te 'sređivanje stvari' u javnom sektoru i uvođenje više reda u rad kontrolnih organa.

Uvjerava da, nakon proteklih godinu i pol dana na premijerskoj dužnosti, može nastaviti uspješno voditi Vladu RS-a, jer zna koje su potrebe društva.

"Znam što smo uradili, koji su započeti procesi, koje ćemo morati izvršavati u nekom narednom razdoblju", rekla je ističući da će entitetska vlada nastaviti raditi na jačanju RS, u političkom, ekonomskom i institucionalnom smislu.

Nova vlada će, kaže, kao i dosadašnja nastaviti pokazivati socijalnu osjetljivost prema svim kategorijama stanovništva, pa i u uvjetima kada je veći dio RS zahvatila velika poplava. U sljedećem razdoblju najavila je i određenu reorganizaiju resora u izvršnoj vlasti RS-a.

Cvijanović tvrdi kako se audio snimkom na kojoj ona, navodno, govori o kupovini zastupnika u RS-u pokušala staviti mrlja na proces formiranja nove vlasti. Rekla je kako je taj predmet u nadležnosti Specijalnog tužiteljstva RS-a.

"Ja sam, i kao građanka i kao sadašnja i buduća predsjednica Vlade RS-a, spremna odgovoriti na svako pitanje vezno za taj predmet i možda svojim odgovorima doprinesem do njegovog konačnog ishoda i istine", navela je Cvijanović u izjavi novinarima u Banja Luci.

Kazala je i kako vjeruje u rad nadležnih institucija, te da i osobe koje su na važnim dužnostima imaju i pojačanu odgovornost.

Kopirati
Drag cursor here to close