Zatezanje odnosa

Dačić: Srbija ne može tolerirati hrvatske odluke oko granica; slijede protumjere

Vijesti / Flash | 22. 09. 2015. u 09:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Zagreb donio jednostranu odluku o zatvaranju granice prema Srbiji i da o prekidu prometa nije službeno obavijestio Beograd, te da sada treba sagledati situaciju i poduzeti određene mjere, javlja Tanjug.

"Srbija ne može tolerirati jednu ovakvu situaciju i to smo jasno stavili do znanja hrvatskoj strani", rekao je Dačić prije početka seminara o Korejskom poluotoku i Balkanu u Beogradu".

Kako je naveo, premijer Srbije Aleksandar Vučić je tim povodom za danas po podne zakazao sjednicu Vlade i on će odlučiti koje sve mjere dolaze u obzir.

"Moramo braniti svoje interese. Obratili smo se i Europskoj uniji, svi su oni jasno čuli naše riječi jučer. Vidjet ćemo hoće li biti nekih reakcije s hrvatske strane", kazao je voditelj srpskih diplomacije, naglasivši da Srbija želi dobre odnose sa susjedima.

On je ocijenio da je u ekonomskom smislu odluka o zatvaranju graničnih prijelaza katastrofalna, jer je time narušeno jedno od osnovih prava u EU - pravo slobode kretanja robe, kapitala i ljudi.

"Mi ne snosimo nikakvu odgovornost za to, jer ne pravi Srbija pitanje gdje će izbjeglice i imigranti ići, aktualna situacija ih na to prisiljava", kazao je Dačić.

"Ono što smo rekli Mađarskoj sada kažemo i Hrvatskoj - želimo da putevi budu otvoreni", poručio je Dačić.

Kopirati
Drag cursor here to close