Organizirani kriminal

Danko Dragoje osuđen na godinu, a Almir Denjo na godinu i tri mjeseca zatvora

Vijesti / Flash | 13. 03. 2017. u 11:46 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon razmatranja i prihvaćanja sporazuma o priznanju krivnje u predmetu Danko Dragoje i drugi vijeće Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine 10. ožujka donijelo i javno objavilo presudu kojom su optuženi Danko Dragoje i Almir Denjo proglašeni krivim za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Sud je optuženom Dragoje Danku izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a optuženom Denjo Almiru kaznu zatvora od jedne godine i tri mjeseca.

Dragoje i Denjo su proglašeni krivim što su pristupili organiziranoj grupi koju je od travnja do studenog 2013. godine organizirao i vodio Adis Burić koja je organizirana radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prijenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljnjoj međunarodnoj prodaji, uvoza i izvoza, slanja i isporuke opojnih droga heroin i kokain na područje BiH, s područja BiH kao i na područje Republike Hrvatske.

Od optuženih su oduzeti predmeti koji su korišteni u izvršenju kaznenog djela.

Od optuženog Dragoje Danka oduzeta je droga kokain i oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem kaznenog djela.

Optuženi su obvezani da naknade troškove kaznenog postupka, o kojima će Sud donijeti posebno rješenje po pribavljanju potrebnih podataka.

Sud je također donio rješenje kojim su prema optuženom Dragoje Danku ukinute mjere zabrane (zabrana putovanja van Bosne i Hercegovine), priopćeno je iz Suda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close