Do studenog

Danska i Švedska produžuju kontrole na granicama

Vijesti / Flash | 01. 06. 2016. u 16:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti Danske i Švedske su u srijedu priopćile da će do studenog ove godine produžiti kontrole na granicama, uvedene krajem 2015. godine, radi ograničenja broja migranata i izbjeglica koji ulaze u ove skandinavske zemlje, javlja agencija Anadolija.

Danska ministrica za useljavanje i integraciju Inger Stojberg je kazala da je zadovoljna što je nastavljena granična kontrola.

"Budući da još nije pronađeno trajno rješenje za osiguranje vanjskih granica Europe, zadovoljna sam što smo u mogućnosti nastaviti graničnu kontrolu bar do 12. studenog", rekla je Stojberg.
Švedski ministar za unutrašnje poslove Anders Ygeman je također izjavio da će se kontrola na granicama provoditi do 11. studenog.

Podsjetimo, Europska komisija je početkom svibnja odobrila na šest mjeseci produženje kontrole na unutrašnjim granicama pet zemalja Schengena koje su krajnje odredište migranata ili zemlje njihova tranzita.

Derogacijske mjere koje se kose s principom slobode kretanja u Schengenu, a odobrile su ih zemlje članice Europske unije, uvedene su prošle godine zbog velikog migracijskog pritiska.

Kopirati
Drag cursor here to close