Umjesto Lukača

Demokratska fronta traži fotelju šefa policije

Vijesti / Flash | 17. 12. 2014. u 07:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta tražit će od SDA da na čelnu poziciju Federalne uprave policije bude imenovan Zlatko Miletić, nekadašnji direktor FUP-a i sadašnji veleposlanik u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH u Sarajevu, objavio je Dnevni avaz, kojem je tu informaciju potvrdio ''izvor blisak vrhu DF-a''.

S druge strane, od službenih izvora nisu dobili potvrdu ali ni demant spomenute tvrdnje.

''Ne mogu vam ni potvrditi niti demantirati tu informaciju'', kazao je Avazu Damir Bećirović, član Predsjedništva DF-a.

Avaz pak tvrdi da im je izvor blizak DF-u rekao kako iz ove stranke priliku za postavljanje svoga čovjeka na čelo FUP-a vide u izostanku podrške Draganu Lukaču u Vladi FBiH, koja traži dodatne provjere natječajne procedure, u kojoj je Neovisni odbor Parlamenta FBiH Lukača ocijenio najboljim kandidatom.

''Iako pozicija direktora FUP-a ne bi smjela biti stranačka, poznato je da je potvrđivanje imenovanja kandidata koje je predlagao Neovisni odbor Parlamenta FBiH i do sada uvijek 'amenovala' stranačka Vlada FBiH'', piše Dnevni avaz.

Sead Selman, predsjednik Neovisnog odbora, kazao je kako ne želi komentirati ''političke špekulacije'', ali je istaknuo kako natječaj za izbor direktora FUP-a može poništiti samo onaj tko ga je i raspisao, a to je u ovom slučaju Neovisni odbor.

Inače, Lukaču je mandat istekao 7. prosinca, a federalna Vlada zadužila je Ministarstvo unutarnjih poslova Federacije BiH da za jednu od sljedećih sjednica zatraži sve informacije od Neovisnog odbora Parlamenta FBiH i pripremi sve podatke o proceduri izbora novog direktora FUP-a.

Vlada ima još četiri tjedna da imenuje novog čelnog čovjeka policije u Federaciji BiH za što je natječaj raspisan još 1. listopada. S druge strane, pojavile su se tvrdnje da je Lukač, koji je trenutno na godišnjem odmoru, nezakonito na čelu FUP-a te da zakonski nije više policijski službenik.

Kopirati
Drag cursor here to close