Pogledajte imena

''Devedesetka'' izabrala novi saziv Predsjedništva stranke

Vijesti / Flash | 08. 05. 2016. u 15:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ 1990 na Izbornom Saboru, održanom 7. svibnja u Mostaru, osim predsjednika i zamjenika predsjednika, birao je i središnja tijela stranke.

Podsjetimo, dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika HDZ 1990 Ilija Cvitanović izabran je za novog predsjednika HDZ-a 1990.

Od ukupno 429 izaslanika koliko ih je delegirano, 417 njih je iskoristilo pravo glasa. Od tih 417 njih 303 je dalo povjerenje Iliji Cvitanoviću, a ostali glasovi su pripali kandidatkinji Diani Zelenika.

Izaslanici su birali, pored predsjednika HDZ-a 1990 birali i Predsjedništvo i Središnji odbor stranke, Nadzorni odbor i Sud časti.

Novoizabrani sastav Predsjedništva HDZ-a 1990 čine:, Dinko Adžaip, Vjekoslav Bakula, Anto Bilić (zamjenik predsjednka), Ilija Cvitanović (predsjednik), Alen Ćošković, Mladenka Dedić Perković, Borka Herceg Lukenda, Jozo Ivančević, Đuro Ivanović, Željko Josić, Zdenko Kolak, Boro Krišto, Zdenko Miličević, Ivo Nedić, Pero Nikić, Ivan Odak, Mijo Perkunić, Marinko Petrić, Anto Pranjić, Drago Stanić, Mladen Šantić, Željko Topalović, Marija Silva Vidović, Drago Zečević i Diana Zelenika

Predsjedništvo HDZ-a 1990 po funkciji čine glavni tajnik, predsjednik Središnjeg odbora, predsjednik Mladeži i predsjednica Zajednice žena HDZ-a 1990, te zastupnici HDZ-a 1990 u zakonodavnoj vlasti državne i federalne razine, a to su Jozo Ćosić, Ivica Gašpar, Ljuban Herceg, Zdravko Kuzman, Martin Raguž i Nediljko Rimac.

Vrijedi dodati kako je na 5. Saboru HDZ-a 1990 usvojena i stranačka Deklaracija koja, uz ostalo, govori o ustavnim promjenama, položaju Hrvata, borbi protiv kriminala i korupcije, društvu jednakih šansi te stvaranju povoljnijeg investicijskog i gospodarskog ozračja.

"Nikad i ni pod koju cijenu ustavne promjene samo u Federaciji BiH. Za mene neće prestati priča o 200.000 protjeranih Hrvata iz Republike Srpske i neću pristati... na priču o ustavnim promjenama u Federaciji i o bacanju kosti između nas i Bošnjaka. Ustavne promjene se samo mogu dogovoriti konsenzusom tri naroda i ostalih u BiH", rekao je Ilija Cvitanović, odgovarajući na novinarsko pitanje za kakve se ustavne promjene zalaže HDZ 1990.

Kopirati
Drag cursor here to close